Türkiye  :  0090 (0) 850 455 5504
İngiltere  :  0044 (0) 203 807 4904

Tier 4 İngiltere Uzun Süreli Öğrenci Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2017-08-18

İngiltere öğrenci vizesi türlerinden; Tier 4 uzun süreli İngiltere öğrenci vizesi nedir? Kimler bu vizeye başvurabilir ?

İngiltere’de 6 aydan uzun süreli olmak kaydıyla alınacak eğitimler için başvurulabilen bir diğer vize türü de Tier 4 uzun süreli İngiltere öğrenci vizesidir. Ancak bu vizeye lisans seviyesi ve altındaki seviyelerde eğitim alacak öğrencilerin bir yıldan daha kısa süreli kurslar için başvurması tavsiye edilmemektedir. Bu vize İngiltere'de  lisans, yüksek lisans, doktora eğitimi alacak öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür.

İngiltere'de alınacak eğitim alanı hakkında herhangi bir sınırlama yoktur. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite, master, doktora, mesleki eğitimler vb herhangi bir eğitim kurumunda 6 aydan uzun süreli eğitim almak isteyen herkes Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi başvurusu yapabilir. 

Diğer İngiltere öğrenci vizesi  türlerinden farklı olarak Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi halihazırda İngiltere'de iken uzatılabilmektedir. Ancak 12 Kasım 2015’te yapılan bir değişik ile bu haktan sadece tanınan Yüksek Eğitim Kurumlarında (Lisans ve üstü seviyelerde okuyan öğrenciler), ve tanınan Üniversiteye Giriş / Foundation, Pre-masters kurslarına (University Pathway) gidenler yararlanabilmektedir. Artık Tier 4 ile dil eğitimi alan öğrenciler vizelerini İngiltere’den hiçbir şekilde uzatamamaktadır.

1 Nisan 2009'da yürürlüğe giren kararla Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi başvurularında puanlı sisteme geçilmiştirTier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi kapsamında başvuru yapmak için kişilerin toplamda 40 puan toplaması gerekmektedir. Bu bağlamda;

Home Office (İngiltere iç işleri bakanlığı) onaylı bir eğitim kurumundan alınan koşulsuz kabul mektubu: 30 Puan

İngiltere'deki yaşam ve okul masraflarınızı karşılayabileceğinizi ispatlayan evraklar: 10 Puan değerindedir.

Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi kapsamında yapılacak başvurularda belgelerinin temininin yanı sıra niteliği ve standartlara uygunluğu da önemlidir. Gerekli şartları sağlamanıza rağmen standartlara uymayan bir evrak Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi başvurunuzun reddedilmesine sebep olabilmektedir.

İngiltere'de dil eğitimi almak üzere yapılacak Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi başvurularında en az B1 seviyesinde, lisans veya üstü eğitim almak üzere yapılacak başvurularda ise en az B2 seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olunduğunun gösterilebilmesi gerekmektedir.

Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi kapsamında başvuru yapabilmek için İngiltere'de bulunacağınız süre boyunca yaşam ve okul masraflarınızı karşılayabileceğinizi taahhüt edebilmelisiniz. Bu bağlamda yapılacak başvurularda başvuru sahibinin gideceği okul ve yaşam standartlarına uygun olarak hesaplanacak miktarda maddi birikimin, başvuru sahibinin veya sponsorunun banka hesabında bulunduğunun gösterilmesi gerekmektedir.

Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi part-time çalışma iznini kapsamaktadır. Yani Tier4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi ile İngiltere'de lisans ve üzeri eğitim alan kişiler haftada 20 saate kadar çalışabilmektedirler.

1 Ekim 2012 tarihinde alınan kararla Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi başvuru sahipleri mülakata çağrılabilmektedirler.

Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi başvuruları puan bazlı incelemeye tabi olduğundan dosyadaki veya evraklardaki en ufak bir eksik, standartlara uymama, form doldururken yapılacak küçük bir hata, okul kaydı esnasında yaşanacak ve dolayısıyla kabul belgesine yansıyabilecek yanlış anlaşılmalar başka hiçbir gerekçeye ihtiyaç olmaksızın vize başvurunuzun reddedilmesine neden olacaktır.

Tier 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi başvurularında yalnızca vize memurundan kaynaklı retler dolayısıyla itiraz hakkı bulunuyor. Yani vize memurunun bir belgeyi okuyamaması, yanlış anlaması yahut dosya transferi esnasında evrak kaybolması gibi sebeplerden ötürü vize reddi alınırsa, başvuru sahibinin idari itiraz hakkı bulunuyor.



x