Türkiye  :  0090 (0) 850 455 5504
İngiltere  :  0044 (0) 203 807 4904

İngiltere’de Çalışma İzni

İngiltere’ye öğrenci olarak gelenler, çeşitli İngiltere öğrenci vizesi türleri ile gelirler. Bu vizelerden sadece Tier 4 uzun süreli İngiltere öğrenci vizesinde çalışma izni bulunmaktadır. Yani İngiltere’de kısa dönemli olarak eğitim alacak olanların çalışma izni bulunmamaktadır. Örneğin İngiltere'de dil eğitimi için bulunanların çalışma izni olmaz. Uzatılmış İngiltere ziyaretçi vizesi ile 6 aydan daha uzun süreliğine İngiltere'de bulunanlar dahi dil eğitimi kapsamında İngiltere'de bulundukları için çalışma iznine tabii değillerdir. 

Bilindiği gibi İngiltere’de lisans ve lisansüstü eğitimi alacak öğrenciler eğitimleri birkaç sene sürecek olan yani uzun süreli öğrencilerdir. Dolayısıyla bu öğrenciler Tier 4 uzun süreli İngiltere öğrenci vizesi ile İngiltere’ye giriş yaparlar. Bu vize tipinde ise haftada 20 saat çalışma izni bulunmaktadır. Öğrenciler Hangi İşlerde Çalışabilirler, Ne Kadar Kazanabilirler? sayfasından bir öğrencinin çalışma izni ile geçimi hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. 

İngiltere'de verilen çalışma izni süresinin  aşılması kesinlikle yasal değildir ve tavsiye edilmemektedir. Unutulmamalı ki İngiltere’ye öğrenci vizesi ile giden herkesin ilk amacı eğitim olmalıdır, İngiltere’de çalışma izni olmayanların(genellikle dil eğitimi öğrencilerinin) çalışması veya çalışma izni saatlerini aşmak büyük bir hata olacaktır. Nihayetinde bu tip yasal olmayan seçeneklere başvuranlar yakalandıkları zaman oldukça ağır cezalara çarptırılabilmektedirler.

İngiltere’de çalışma izni olan öğrencilerin mutlaka National Insurace Number, yani Türkiye’de bilinen açılımıyla sosyal sigorta numarası olmalıdır. Profesyonel iş yerleri çalıştıracakları öğrenciden bu numarayı mutlaka istemektedirler. Bu numaraya sahip olmanız zaten yasal olarak İngiltere’de çalışabileceğiniz anlamına gelmektedir.  Eğer National Insurance numaranızı ilk kez alıyorsanız İngiltere’ye gittiğiniz zaman National Insurance ofislerini arayıp randevu alabilirsiniz. National Insurance ofisleri İngiltere’de 8.30-17.00 arası açıktır. Randevuya giderken; pasaportunuz, oturma izniniz, doğum veya evlatlık sertifikanız, evlilik veya yasal partnerlik sertifikanız hatta ehliyetinizi de götürmeniz gerekebilir. Gov.uk’den de National Insurance number ile ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz ;  https://www.gov.uk/apply-National-insurance-number


Bu sayfa 2095 kez okundu

Güncellenme Tarihi: 2016-05-06

Her türlü sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.»

Whatsapp'da Paylaş Google'da Paylaş Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş